Monday, October 20, 2008

Arghh!! Laptop rosak...

Assalamualaikum.. Alhamdulillah dpt lg tulis arini. Ni baru leh online slepas bbarapa jam xle nk online. Sbbnya harddisk laptop rosak. Abis suma fail2 dlm tu xle nk bkak. Fail lain tu xkisah sgt, tp fail PSM tu yg sgt2 la penting. Kalu x cmne nk wat tesis PSM. So skang ni, tpaksa bgantung pada fail backup. Tp still byk yg kena wat sbbnya fail backup tu ade kekurangan. Xsepenuhnya mcm masa present n demo aritu... Sedihnya...

Mungkin ni la dugaan utk aku. Ye la,b4 dis asyik tgk laptop org je rosak. Xsangka lak arini laptop aku lak yg rosak. Nk antar kedai lak, warranty da abis. Tepon abah, kena sound "yang [andai2 bukak harddisk tu nape. G antar kedai.." Hehehe... Aku bukak sndiri harddisk tu, then try la pasang kat laptop org lain, tp xle gak. Still gak kuar bunyi "ktak, ktak,ktak...". Ni nasib ade external harddisk. Ape lg, pasang terus la. Kalu nk tggu g kedai, ntah bila nk kuar. Dgn testnya, assgmnt lg..

So kat sini aku nk sarankn kat kawan2 suma, bukan antivirus je kena update. Fail yg kita wat backup pun kena update. Hahaha.. Jgn nnti masalah yg aku dpt ni, korg pun dpt. Pening kpla oo... Tambah2 kalu bnda tu sgt2 penting, mcm PSM ke, surat LI ke, or ape2 yg rasmi la...

B4 stop, nk promote skit. Rabu ni kat astaka ade pameran R&D FKEE jam 9pg smpai 5ptg. So suma dijemput hadir. Ade pameran projek2 FKEE dr lecture n student. Then utk student, ade ptndingan projek PSM tbaik, design tbaik nape lg ntah. Jemput la dtg beramai2 ya. Bukan FKEE pun leh dtg. Kalu x,xdenya wat kat astaka.. Sebar2kan ya bnda baik ni..

Wassalam..

2 comments:

Subjek117 said...

dikesempatan ini,Saya hanya mampu melahirkan rasa simpati terhadap apa yang berlaku..maaf zahir batin
tapi takpa,walupun file psm tu hilang,tapi semuanya mesti sudah ada dalam kepala tu,cuma kena refresh ja...
kesimpulannya..
sekian terima kasih

Suburbanzero said...

giler ar laptop rosak...scary siot...scary muviee...hehe...ape2 pn bersabar je la...ujian tu sume tu, Allah nk uji kite je tu...tgk kite ni cmne, ye x? ;)