Friday, October 17, 2008

1st posting..

Semakin hari semakin ramai rakan-rakan aku yg ade blog sendiri. Makin hari makin ramai jugak yg dok tanya bila lg aku nk wat blog. Aku terdiam tnpa bg ape2 jawapan. Sekadar senyuman yg manis (manis ke??) je yg dpt aku bg. Ntah la nape mcm malas je nk ber'blog' ni..

Tp mlm ni tepat jam 12.54am 17 oktober, aku tetiba jadi rajin plak.. So ape lg, trus la create blog ni. Ni suma gara-gara jumpa Nasrul Hadi td la kat masjid masa forum 'Tsunami Cinta'.Dia yg bersalah dalam hal dia..Dia punca aku jd rajin wat blog ni. Hehehe..Dia promote blog dia..Dlam ati ni makin membuak-buak semangat nk ber'blog'....Xleh jadi nih..

Da lama da pendam sbnarnya tp dek kerna malas n kesibukan sbg plajar tahun Akhir kat UMP ni (malas je pun yg sbnarnya, sibuk tu xla sgt..hahaha), membantutkan niat nk wat blog..

Masa aku tulis blog ni, byk berlaku perkara2 kat sekeliling aku. 1st yg paling berkaitan n kena mengena dgn aku ape lagi kalu bukan Projek Sarjana Muda (PSM). Aku selesai present n demo ari selasa lepas. Alhamdulillah dpt wat sebaiknya. Tggu je la keputusan cmne. Projek aku tu tajuknya pjg la skit, "Computer-based instrumentation for Pressure Instrument using Visual Basic Application". Pjgkn tajuk tuh? Supervisor aku En. Anwar Zawawi. Sorg lecture muda yg cool n tenang je. Bila jumpa dia rasa relax je..Hehehe..

Ok,cukup dulu utk PSM, nnti aku citer detail lg.. 2nd yg berlaku adalah Pilihanraya Kampus (PRK) UMP yg baru jer sudah ptg td. Keputusan pun da kuar. Nk tau keputusan korg g la laman web ni.. http://suburbanzero.blogspot.com/. Tq ya jamil..Hehehe..

PRK kali ni aku lihat tenang n tiada insiden2 yg xjangka berlaku. Ye la, UMP ni bukan mcm U yg lain.. Tp xbermakna calon2 yg bertanding xhebat. Ade ramai je yg sama hebat, bahkan lebih hebat dr calon U yg lain. Dlu slalu gak g program dgn IPTA yg lain. Jumpa la dak2 Universiti2 perdana mcm UM, UPM, UKM n so on. Aku tgk, dak UMP sama je hebatnya. Sape kata dak UMP xbagus????

So aku ucapkan selamat maju jaya kat adik2 yg dah menang utk kerusi masing2. Ingat jnji anda dlm manifesto yg lepas. Usaha sedaya upaya utk laksanakan. Ingat amanah n tanggungjawab yg student2 lain berikan pada anda semua. Kami menyokong anda sbgai MPP kami , sbgai suara kami. Teruskan perjuangan!!

3rd lak citer kat kelas DSP td. Mlm td ade kelas ganti DSP. Ada la blaku smthing yg kecoh. 2 kali lak tuh..Tau ape yg berlaku??? Meja dlm dewan kuliah YDK13 tu jatuh. 1st skali si Jing Hue tu yg wat. Gelak satu kelas.. En Hazizuldeen, lecture kitaorg relax je, xsenyum, xmarah... Ttiba, skali lg meja jatuh. Kali ni btul2 blakang Faris. Faris lak duk sbelah aku. Yg jatuhkn tu si Izhan. Lagi kuat kelas gelak. En Hazizuldeen pun gelak skali.. Da agak reda skit dia ckap, "I think this is the last time i will conduct class at night" Hahahaha..kami gelak punya la kuat. Si izhan da merah muka tahan malu.. Tp meja tu mg sengal skit. aku pun penah jatuhkn meja masa kelas ICT dgn En Reza. Ha, dewan kuliah yg sama lak tuh.. Gara2 jatuh meja, udah aku kena wat soklan kat depan. Hampeh tul....

Emmm..aku rasa aku stop dulu kot. Giler ape, 1st post pun da pjg berjela. Mesti lpas ni org xkn masuk blog aku. Hehehe...Insyallah lepas ni aku akan berkongsi apa2 saja hal2 berkaitan yg mungkin kalu xbyk manfaat, sedikit pun akan diusahakan. Mybe akan disentuh isu2 semasa dlm dan luar kampus, dalam dan luar negara.. Yg peribadi pun insyallah akan cuba dikongsi..

So, aku harap aku akan terus aktif updatekn blog ni.. So, i need comment. N also i need advise on how to make this blog more attractive... Please someone help me...

K ya, jumpa lg in da next post..

Wassalam..

2 comments:

ak_0143 said...

*nguap*...

bosannya blog ni...

HAHAHAHA!!!

weh, buat komen ni popout window la..
senang sket...
setting.comment.allow poput window

-budak hensem-

Aizat Faiz said...

owh,ok2...dah wat da..

tq ek..