Friday, March 13, 2009

Last day LI.. Yahooo!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

1. Alhamdulillah, arini merupakan last day aku menjalani LI kat AJP Sdn. Bhd. Kejap je rasanya, da abis 3 bulan. Cepatnya masa berlalu.

2. So, ada baki lagi lebih kurang 1 am ni, aku gunakan la untuk update blog ni. Pasni susah nk dapat internet free dah. Kat umah tu masa internet xtentu. Hehehe..

3. Semalam n hari ni, aku dduk kat ofis ni kenyang giler. Pagi smlm, aku n aprtner aku wat makan2 sikit untuk suma staf AJP ni. Kami order nasi lemak ayam, karipap n cupcakes. Mula makan kul 9.30pg.

4. Menu yang pertama abis disapu semestinya cupcakes. Cupcakes ni si Syafiq yang bawak sebab awek dia memang wat kek untuk dijual. So, sape2 yang nk beli leh tempah kat dia. G je kat http://dcupcake.blogspot.com. Kepada Bing, pasni kalu jualan meningkat, ko kena belanja aku sebab tlg promotekan secara free. Haha...

5. Nasi lemak lak memang banyak. Rata-rata kami siap leh makan skali lagi masa tghari tu. Aku suh makcik aku je masak nasi lemak tu sebab dia bukak kedai makan kat Prima Selayang.

6. Arini plak, akak-akak kat M&E Section ni plak wat makan untuk kami berdua. Pagi td, mula2 kuih n air teh jer. So, kami ni wat la muka selamber bedal kuih-kuih tu. Ade karipap. kuih koci, donut n ape ntah nama kuih tu.

7. Tetiba kul 11, kak Ida tnya, "KFC yang set 2 ketul tu bape ek?". Aku pun tlg la surfkn. Mula tu ngat dia nk bawak anak dia g makan ke mlm kang. Rupanya, diaorg da pakat nk belanja KFC. Muaahahaha.. Makan free lagi. Aku n Syafiq pun g la beli 9 set ayam n air n ais. So, makan la KFC sbgai juadah tghari. Hehehe..

8. So, selepas 3 bulan aku kat sini, aku dapat macam2 bnda yang berguna. Memang aku akui, masa kat U tak banyak yg kita belajar akan dipraktikkan kat tempat keje. Tapi dari segi pembawaan diri tu, cthnya cmne nk berdepan dgn org, dgn Big Boss, n so on, memang aku banyak belajar masa join program kat U dulu.

9. Pengalaman masa EXPOCONVO'07, MINDS dan lain2 program banyak mengajar aku untuk hadapi sindrom 'rasa tak yakin pada diri sendiri'. Rindu rasanya zaman belajar kat U dulu. Skang da keje ni, masa taip2 ari, fix 8 smpai 6 je keje. Ujung minggu baru nk wat aktiviti lain.

10. Lepas ni cuti 2 minggu, aku akan balik ke UMP tercinta untuk settlekan urusan laporan LI dan lain2 hal lagi yang melibatkan dokumen rasmi. Aku harap, korang suma doakan aku bjaya lagi ya pasni..

12. Oh ya, sepatutnya sebelum entry ni, aku nk tulis pasal PPSMI tapi nnti la dulu ya, aku nk kumpul maklumat lagi psal PPSMI. Insyallah dalam masa terdekat ni aku akan update psal PPSMI.

13. Oklah ya, aku nk g kemas2 ape yang patut. Nk pulangkan balik suma bnda yg aku pinjam spng LI ni. Jupa lagi d entry akn datang..

Sekian, wassalam.

5 comments:

bd fabregas said...

aik, bro LI 3 bulan je ke??

pujah said...

dapat keje twos tu..congrats bang!!kumpol duet cepat2 minang nayah pink..hehe

Aizat Faiz said...

hahaha..apsal la suma dok cakap hal kawin nih....adeiiii..

Suburbanzero said...

smart la bro...dh abes LI...ape langkah seterusnye?

Anonymous said...

tu r kan pujah..sy tnggu jer biler rombongn tu nk smpai..hukhuk..