Wednesday, March 18, 2009

Home Sweet Home...

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

1. Allopz suma.. Apa khabar arini? Aku skang ni ada kat Ipoh. Best maa dapat balik ipoh. Semalam aku smpai kul 4.00 petang naik train.

2. First time aku naik train balik Ipoh. Yang xbleh aku terima, aku duduk mengadap belakang. So keretapi tu bergerak ke depan tapi aku dduk mengadap belakang, satu perkara yang xpernah aku wat. So kira semalam aku balik mengundur la.. Muahaha..

3. Yang best naik train ni adalah masa smpai accurate ikut jadual. Aku naik kat Kepong Sentral tepat jam 120 tghari (lewat 1 minit jer) dan smpai stesen Ipoh kul 4.03 (lewat 3 minit jer). Tapi yang xbest, agak bising gak la dengan bunyi gerabak (kalu pintu tak tutup) dan bunyi orang kat dalam koc tu.

4. Smpai kat stesen Ipoh tu, bleh plak jammed kat depan tu. Sumanya gara-gara ada perjumpaan Calon/Perwakilan UMNO yang dibuat kat Dewan Bandaran tu. Yang aku nampak jammed sebab ada la orang yg suka-suka ati je letak kete kat tepi-tepi jalan. Yang aku tau, mesti ramai VIP yang ada kat dalam tu sebab no.plate kete banyak yg ade plat "Ahli Parlimen Malaysia".

5. Tau la bawak kete besar2, tapi pikir la skit bila nak paking tu. Bikin panas tul. Diaorg dok bersuka ria kat dalam dewan tu, orang ramai yang kat luar lak yang tersangkut tak pasal2. Ade sorang pakcik tu tetiba dia jerit. " ha, ni la pasalnya. Sokong lagi UMNO ramai2. Menyusahkan orang jer". Aku hanya mampu tersenyum jer. Hehehe..

6. Then ade apek tua sorang ni, bawak kete yang antik, dok tekan hon kete tak berhenti-henti. Sakit telinga dibuatnya. Tapi dia wat muka selamber jer. Then aku nampak smpai je nk kuar dr stesen tu, ade polis trafik sound dia kot. Hahaha.. Macam2 ragam manusia ni bila da marah..

7. Masuk je kete, bapak aku cakap Ali Rustam xle bertanding. Oooo..dia la rupanya calon Tmb. Presiden UMNO yang diperkatakan xle bertanding tu. Emm..dunia politik, sukar untuk diduga. Malas la aku nak cakap hal politik dah...

8. Tapi aku nak g tengok plat yang Pakatan Rakyat wat tapi da diruntuhkan oleh MBI tu. Nak g tengok, cmne keadaannya kat sana. Kalu aku g tgk, tak menyalahai AUKU kn?? Hahaha..

9. K la, nanti aku sambung tulis lagi apa yang mungkin buleh dikongsikan bersama ya. Kalu aku sempat amik gambar kat tempat sidang DUN Perak bawah pokok tu, aku muatkan kat sini....

10. Doakan aku selamat ya (Xkena AUKU)..Hehehe....

2 comments:

ak_0143 said...

aku doakan ko kene auwwww!
hahahaha

azmi said...

haha.. aku xdpt byangkan kalau ko balik mengundur... tapi bukan nek ketapi.. tapi jalan kaki... haha..