Tuesday, February 24, 2009

Perkahwinan..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

1. Mesti ada yang terkejut bila tgk tajuk entry ni. Hehe.. Tak tau kenapa tetiba jer rasa nk tulis pasal kahwin ni.

2. Actually, terpikir pasal kawin ni lepas mak aku telefon dan bgtau 8 Mac ni sedara aku kahwin. Dia kahwin dengan orang Ipoh. Ayu nama dia. Member aku masa sekolah rendah dulu.

3. Sedara aku tu plak aku kenal masa kat Kolej Matrikulasi Melaka. Member dia panggil dia 'kopeng'. Yang bestnya, aku kenal je mamat ni tapi xtau plak family dia dan family aku ada kaitan. Aku dapat tau pun masa mamat tu g bertunang dan family dia lepak kat umah aku. Punya terkejut aku. Keciknya dunia ni..

4. So aku pun terpikir la, aku ni bila plak nak kahwin ek? Hahaha.. Soalan yang suma orang tanya bila g kenduri kahwin member2. Ramai je member2 yang sebaya yang da kahwin. Contoh masa kat UMP dulu, Ubai, Shuhairi Said dan Shukri Mat Nor. Syabas la ya kawan2 ku yang da selamat. Lpas ni jadi ayah la korang. Hehe..

5. Masing-masing ada rezeki masing2 la kn. Masing2 ade sasaran dan haluan hidup masing2. Insyallah sampai masa aku akan kahwin la. Ala, korang yang baca ni pun akan kahwin gak. Juz cepat dan lambat jer bezanya.

6. Ye la, nak kahwin ni bukan leh main2. Komitmen seumur hidup maa... Sok dengan anak2 lg (ceh, belum kahwin da ckap psal anak2.Hehehe..). Kena plak skang ni ekonomi makin tidak menentu..

7. Ape2 pun, aku akan kahwin gak. Calon dah sedia menanti. Siap xsabar2 lak tu. Asik ckap hal kahwin jer. Aku tau la dia dok bagi signal suh masuk minang, tapi aku wat xreti n xfaham jer. Muahahaha...

8. Ala, bukannya aku main2 or tak serius, tapi belum masanya. Akn tiba satu ari nanti. Sabar2...

9. Emm.. Aku xpasti la ape respon korang bila baca entry ni. Mesti ade pnya yang dok ckap aku ni da kritikal ni, da kena kahwin nih.. Hahaha...

10. Xpe2, nnti aku jemput k.. Cukup, aku xle terus tulis psal kahwin ni, nnti mcm2 lak aku merapu. Aku nak gunakan masa free bos xde ni nk wat bnda lain plak...Hehehe...

Wassalam...

4 comments:

Anonymous said...

ooo..wat2 xreti ya..xpela...kalo x sudi..

cikF~ said...

hahaha...dunia mmg kecik~
abb sy penah je makan kat umah awak tanpa mengetahui itu rumah awak~
hahaa

Aizat Faiz said...

hahaha...
xpe2, sok kak ema kawin g mkan skali lg yek..

Suburbanzero said...

haha...kawen je le en aizat faiz oii...nnt kang jgn lupe jmput ekk ;)